Un nou razboi al Constantinopolului ?


Kissinger il viziteaza pe Putin
 
12705569_251965081801936_6223811839615968762_n
3 februarie 2016: Kissinger il viziteaza pe Putin
La 92 de ani super greul politicii externe americane, Henry Kissinger, viziteaza Rusia .S-a intimplat pe 03.02.2016. Deschis s-a vorbit de o noua etica a noului razboi rece , de evitarea unui razboi planetar ( catastrofal dupa vorba veteranului) , de impunerea de limite bilaterale , etc.
 
In realitate nu stim ce s-a discutat in privat. Dar Kissinger a vizitat Rusia ultima oara pe in octombrie 2013 cind s- a intilnit cu Putin – cu o luna inaintea maidanului de la Kiev .
De asemenea s-a intilnit pe 18.06.2008 atit cu Putin cit si cu Medvedev , atunci sef al statului, – deci cu o luna jumate inainte de razboiul din Georgia.
Coincidenta ?…Nu cred .
Mai punem niste date in supa asta informationala de genul :
– Putin se intilneste aproape zilnic cu cite un rege sau seic arab
– Regiunea militara Sud a Rusiei a demarat exercitii militare extinse, care includ desanturi marine ale Flotei Marii Negre!
– Erdogan pune ultimatumuri Americii de genul : ,,Sunteti cu mine sau cu kurzii? trebuie sa alegeti”
– In Diyarbakir, ca si in toata zona kurda din Turcia, avem de a face cu un razboi civil in toata regula , zeci de morti de ambele tabere, artilerie si blindate. Inamicul turcilor acolo este PKK-ul , care e afiliat cu partidul Uniunea Democratica si bratul ei inarmat YPG, recipientii ajutorului miliatr rusesc si american .concomitent!
– incercarile de raprochement ale Turciei pe linga Israel si raspunsurile foarte contradictorii de aici- semn de refuz , se pare ( ministrul apararii ii face zob la Atena, cel al energiei le face ofera de gaz israelit , etc) , in timp ce Israelul este colaboratorul nr 1 al kurzilor din Irak
– pregatirile Turciei pentru invadarea Siriei si conferinta de presa a Ministerului de Aparare al Rusiei pe tema asta
Concluzie : se pregateste ceva in zona conflictului sirian si care va afecta serios interesele rusesti iar batrinul diplomat a venit sa sondeze consecintele potentiale si/sau sa ( se ) informeze vis a vis de potentialele directii de actiune bilaterala.
Se intrevede o activizare militara a Turciei pina la conflict deschis cu trupele rusesti din Siria.
Probabil vom avea un razboi la Constantinopol in scurta vreme!
PS Henry Kissinger e puternic ancorat in elita americana, cea adevarata! A fost consilierul apropiat al lui Nelson Rockefeller. este memebru activ al Comisiei Trilaterale, etc.