Ilie Serbanescu : Romania, distrusa in zece ani


descărcare
Ilie Serbanescu:

“Occidentul a preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!”

În condiţiile realităţilor încurcate din zilele noastre, cine şi de cine protejează este foarte greu de stabilit. Pentru ţările slabe, de la periferii sau de la întretăierea puterilor, nici nu ştii care administraţie străină este mai rea: aceea eficientă sau aceea mai puţin eficientă? Actualmente, când tensiunile geopolitice s-au întărâtat atât de aprig după anexarea Crimeei de către Rusia, este extrem de interesant şi de relevant să se ia aminte la câteva experienţe din istorie. 

Administraţia rusă a fost una slabă şi ineficientă, deşi Rusia a fost puternică şi victorioasă. A cucerit teritorii, a avut sfere de influenţă şi control extinse. Pe unde a fost a cheltuit însă resurse uriaşe. A adus cum se spune bani de acasă pentru a-şi menţine controlul şi influenţa! Vietnam, Etiopia, Angola, Cuba, Afganistan sunt afaceri politice şi militare de putere şi prestigiu, dar afaceri financiare eşec. Nici în Europa de Est, Rusia n-a realizat vreo afacere din punct de vedere economic. A furnizat materii prime pe care le putea plasa oriunde în lume primind la schimb din Europa de Est mărfuri care calitativ nu puteau fi plasate în Occident. 

Controlul rusesc în Europa de Est n-a distrus economia locală, i-a întârziat dezvoltarea sau poate n-a racordat-o la progresul tehnologic, dar n-a desfiinţat-o. La antipozi, s-au situat influenţa şi controlul britanic sau oladez. Imperiul britanic n-a adus bani de acasă, ci a dus bani acasă! A trăit pe seama teritoriilor cucerite, le-a extras seva sistematic şi masiv. Chiar şi după ce le-a eliberat politic! Occidentul întreg trăieşte şi acum pe seama fostelor dar şi actualelor colonii devenite periferii de sine stătătoare cu numele. Este, în ansamblu, produsul unei administraţii eficiente! Uitaţi-vă la România! Până spre anul 2000 nici n-a existat pentru Occident. Nu o considera în sfera sa de influenţă.

În contextul slăbiciunilor Rusiei din aceea perioadă, Occidentul a schimbat foaia. A preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o! I-a luat sub control resursele naturale, distribuţiile de energie, băncile, pădurile, pământurile, industriile care îi erau de folos (pe restul dându-le la fier vechi), retailul, întregul rulaj al banului. N-a mai rămas nimic important (strategic cum se spune) în mâna românilor! Din punctul de vedere al controlului economic, românii au ajuns străini în propria ţară: un exemplu, pentru cărţile de istorie, de cucerire cu eficienţă de către străini a unui teritoriu, chiar dacă încă numit ţară!

Dacă Rusia – a cărei ameninţare este abil întreţinută de occidentali, în timp ce colaborează copios cu aceasta – ar încerca să treacă la cârma economiei din România, ar trebui să plătească sub formă de compensaţii investitorilor occidentali poate cât nici nu face, căci aceştia, pe ce au dat vreo 10 miliarde euro, îi vor cere vreo 100 miliarde euro. Aşa că, în privinţa unor asemenea scenarii, mai uşor cu pianul pe scări! România nu este Crimeea! Pentru că a trecut mai întâi pe la occidentali, care i-au luat tot caimacul.

(11) Comments

  1. Viking9

   Printre puţinii oameni din România (cel puţin vizibili în massmedia) care are habar de Centru-Periferie (adică teoria lui Immanuel Wallerstein)

 1. Pingback: Ilie Șerbănescu și Ocidentul cel rapace! - Ion Coja

 2. Cunstantin

  Cinstire Ţârii, Oh ! Ţara mea, vândută pe parcele, Noi te iubim, cu bune şi cu rele Şi ne rugăm la Dumnezeu Să te ferească de mai rău. Săraci, în ţara cea bogată Ei ne-au prădat, bucată cu bucată Şi suntem mai săraci, mai trişti, Printre ruine şi mirişti. În viaţa nostră grea, de-odinioară, Noi am muncit şi am clădit o ţară, Am suferit, dar am rămas aici Şi-acum suntem datori la venetici. Aveam o ţară şi aveam un crez, Azi ne trezim în cânt de huhurezi, Printre ruini de ţintirim Şi n-avem unde să muncim. Privim în urmă la ce-a fost La codrii ce ne-au fost de adăpost Şi au ajuns covor de buturugi Iar no suntem, în ţara nostră, slugi. Oh Decebal ! Părinte sfânt, Pe aste locuri tu nu ai mormânt, Nici stâlp de închinare, nici altar, Ca ruga mea să ţi-o aduc în dar. Tu te-ai jertfit şi te-ai lăsat să mori Să nu cazi pradă la cotropitori. Pe noi ne pradă şi străini şi hoţii Dar nu putem ca să murim cu toţii Dar fi-va o vreme când urmaşii tăi S-or ridica din munţi şi de prin văi Şi vom cinsti menirea acestui neam, Cu mic, cu mare, râu şi ram.

 3. Alexandru

  Buna ziua Pe Internet e vehiculata o scrisoare deschisa care va este atribuita. Este adevarat ca dv ati scris-o? http://www.expunere.com/scrisoare-deschisa-a-unui-fost-ministru-vom-pieri-ca-neam-si-tara-in-urmatorii-ani.html Va pun aceasta intrebare pentru ca detest dezinformarea si imi place sa verific ceea ce aud/citesc, mai ales daca vreau sa transmit informatiile mai departe. Cele bune, Alexandru

 4. Chitu Constantin

  Dle Serbanescu, sunteti printre putinii romani care inteleg ce ni se intampla; iar dintre acesti putini care inteleg sunteti (poate) singurul care aveti curajul si constiinta de-a o face. Constinta dvs ramane oglinda ce reflecta cu cea mai mare fidelitate si obiectivitate realitatea economica a unei tari ca Romania. Cine vrea sa intelega, s-o faca. cine nu, nu. Cu stima.

 5. Paul M. Lauer

  D-le Serbanescu, de ce ar fi ales Occidentul sa distruga tocmai Romania ? De ce nu, Polonia, Cehia, Ungaria....? Daca propunerea de distrugere a venit din interior, cine poate refuza o asemenea oferta ? Nimeni nu face nimic acolo unde nu merge, numai unde se poate intra ca-n brinza se inghesuie toti. Intre 1990 si 2007 nu s-a intimplat chiar nimic ? Ati uitat, "noi nu ne vindem tara, noi o jefuim! " ? Marele jaf se produsese deja in acesti 17 ani. Bineinteles a continuat si dupa momentul 2007 si continua si acum... Cit despre rusi, care ar fi adus bani de acasa - au avut de unde. A fost doar o fractiune minuscula din zecile de mii de tone de aur, petrol, cereale, uraniu....pe care le-au luat ca despagubire dupa razboi.

 6. Pingback: Flacăra TV – Ex-ministrul Ilie Şerbănescu: „Bucureştiul va pierde Ardealul! Îl va pierde pe Facebook!”

 7. Pingback: România, distrusă în zece ani - Anonimus

 8. Enache Lucian

  Felicitări D-le Serbanescu! Ma bucur, din întâmplare am dat de articolele dmv, nu credeam sa mai avem oameni in țara noastră curajoși si atât de sinceri. Ma mira totuși faptul ca tot ce se întâmpla, cu toate exemplele din jurul tării noastre(Polonia , Cehia , Ungaria, Austria ,Slovenia) si tot dormim! Politica tării noastre,dacă-mi dați voie sa mi spun punctul de vedere,cu tot respectul, dar e 'varza'(mai pe românește așa )Suntem prea ușor coruptibili manipulați , folosiți ! Rușine ! 20 de miliarde debit public!!! Extraordinar ! Datorii ce le vor plăti nepoții noștri ! Țara vânduta străinilor ! Halal rușilor ! Nici cu ei nu era bine ca ne sărăceau de tot dar nici vânduți așa atlantistilor! Ne vom reveni vreodată ??? Mulțumim, si complimente! Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.