Gaze de sist/antifrack

 • Initiatorul Legii antifracking este senatorul Sebastian Grapa, coautor consilier parlamentar la Comisia Juridica Mihai Barbuliceanu.http://www.senat.ro/Legis/PDF/2013/13b581LG.pdf Are aviz favorabil. Este lege organica deci se voteaza de Senat. Contactati-va urgent senatorii, date de contact aici: http://dumitrudobrev.files.wordpress.com/2013/08/lista-parlamentari-romani-adrese-telefoane.pdf13b581LGModele de scrisori ce pot fi adresate institutiilor si autoritatilor publice, precum  si companiilor cu scopul elucidarii unor aspecte care ne framanta. Preponderent pt faza de prospectiuni. Adaptabile fiecarui judet/perimetru.patru scrisori Iosif Legalitatea HCL care interzic frackingul694812440534246

  Analiza substantelor chimice toxice utilizate in explorarea si exploatarea gazelor de sist

   
  Gazele de sist in Romania
 • Document intocmit de Comitetul Parlamentar din SUA pentru Energie si Comert- UNITED STATES HOUSE OF REPRESENTATIVES COMMITTEE ON ENERGY AND COMMERCE – privind chimicalele toxice folosite in procesul de hidraulica pentru obtinerea gazelor de sist citeste documentul integral aici :
  Between 2005 and 2009, the 14 oil and gas service companies used more than 2,500 hydraulic fracturing products containing 750 chemicals and other components.16 Overall, these companies used 780 million gallons of hydraulic fracturing products in their fluids between 2005 and 2009. This volume does not include water that the companies added to the fluids at the well site before injection. The products are comprised of a wide range of chemicals. Some are seemingly harmless like sodium chloride (salt), gelatin, and citric acid. Others could pose a severe risk to human health or the environment. 
  Hydraulic fracturing companies used 2-butoxyethanol (2-BE) as a foaming agent or surfactant in 126 products. According to EPA scientists, 2-BE is easily absorbed and rapidly distributed in humans following inhalation, ingestion, or dermal exposure. Studies have shown that exposure to 2-BE can cause hemolysis (destruction of red blood cells) and damage to the spleen, liver, and bone marrow.17 The hydraulic fracturing companies injected 21.9 million gallons of products containing 2-BE between 2005 and 2009. They used the highest volume of products containing 2-BE in Texas, which accounted for more than half of the volume used. 
  EPA recently found this chemical in drinking water wells tested in Pavillion, Wyoming.18 Table 2 shows the use of 2-BE by state.”
 • Chevron, cel mai mare poluator privat din istorieCapitalism = Genocid! Mai ales in colonii, cum a ajuns Romania dupa ’89. Multumim americanilor pe care i-am asteptat 50 de ani! Articol integral aici 

 

 

SNP „Petrom” SA era cea mai mare societate din România şi una dintre cele mai importante societăţi integrate de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, având un rol vital în economia românească. Petrom asigura peste 1,3 miliarde USD anual la bugetul statului, ceea ce reprezenta 13,7% din Produsul Intern Brut. Petrom deținea 600 de benzinării, două rafinării, combinatul de îngrășăminte Doljchim, 145 de depozite de combustibili, un parc de 1.580 de autocisterne și 1.450 de vagoane-cisternă CFR, câmpuri petroliere mari, nu numai în Romania, ci și în Kazahstan, Iran și India, cu rezerve estimate la 2 miliarde de barili, ceea ce înseamnă, o valoare de până la 60 de miliarde de euro.
Ceaușescu a mai creat și o impresionantă infrastructură a sistemului național de transport al gazelor cu o lungime de 13.366 km. Și o rețea de 8 depozite subterane pentru înmagazinarea gazelor pe teritoriul României : Sarmas; Balaceanca; Butimanu; Cetatea de Balta; Ghercesti; Urziceni; Tg. Mures; Nades – Prod – Seleus.
Contractul de cedare a Petrom către OMV s-a decis prin Hotărârea de Guvern nr. 1090/ 8 iulie 2004, semnată de Adrian Năstase. Ea a devenit Legea nr. 555/2004, ca urmare a votării ei, pe 3 noiembrie 2004 în Senatul României şi pe 22 noiembrie 2004 în Camera Deputaţilor. Legea a fost votată de toţi reprezentanţii PSD, PNL, PD (condus atunci de Traian Băsescu), PC, UDMR. Singurele voturi contra au fost cele din partea senatorilor și deputaților Partidului România Mare
OMV a plătit statului român,în total 669 de milioane de euro pentru Petrom. Potrivit experților, pierderile statului român de pe urma vânzării Petrom s-ar ridica în total la 20,14 miliarde de dolari şi această sumă creşte cu 3 milioane de dolari în fiecare zi.

Legea nr. 555/2004 prevedea ca timp de 10 ani nu era admisă modificarea prevederilor din Codul fiscal al României în defavoarea OMV şi a altor firme străine cu privire la impozitele pentru exploatare şi producţie. Termenul de 10 ani s-a încheiat odată cu începerea campaniei electorale preziden țiale și n-am auzit pe vreunul din candidații la președinție, să vină cu vreo propunere referitoare la modificarea metodologiei de calcul şi la plata redevenţelor pentru ţiţei şi gaze naturale. OMV-Petrom plătește statului român o redevenţă infimă de 4%/metru cub de gaz, deși pretutindeni în lume, redevenţa începe de la 16-22%. Prin urmare, acesta este un subiect de campanie interzis și acest statut impus, conduce la situație toxică pentru România.

 • Instrumente de analiza a culturii sociale
  Romania puncteaza puternic 90 pct din 100 la capitolul ”Raportarea la putere/ cei puternici”, ceea ce inseamna ca „Oamenii accepta o ierarhie in care fiecare are un rol desemnat si care NU NECESITA vreo justificare. Ierarhia in organizatie este vzuta ca reflectand inegalitati inerente, centralizarea puterii este populara, subordonatii asteapta sa li se spuna ce sa faca, iar seful ideal este un autocrat binevoitor”
  http://geert-hofstede.com/romania.html
 • Canada, cel mai corupt stat din lume. Spaga care se ia aici, este la un nivel greu de imaginat pentru romani, dar 80% este legalizata de forurile si insitutiile politice. Asta nu au inteles inca „capitalistii” romani. Spaga este singele sistemului capitalist, iar capitalistii vestici au dus la nivel de arta mecanismele de imbogatire care au la baza spaga. Este un sistem care oricind poate dovedi marii mase de oameni ca este necorupt, pentru cine nu ii stie, dar realitatea este la polul opus pentru ca omul de rind nu are acces in general la dat si nici la luat spaga, el fiind victima mascata a sistemului capitalist, care are ca intermediar al spagii, guvernul din fiecare tara si institutiile aferente lui. Spaga este legalizata si nu este la vederea omului de rind….. http://www.globalresearch.ca/canadas-corrupt-corporations-world-banks-corrupt-companies-blacklist-dominated-by-canada/5422924